Швеция затяга законите за сексуалното насилие сред серия нападения срещу жени

Швеция затяга законите за сексуалното насилие сред серия нападения срещу жени
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Швеция ще затегне законите против сексуалното насилие след вълна от атаки по време на два музикални фестивала преди дни, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на премиера Стефан Льофвен.

Полицията разследва 15 обвинения в изнасилване и 40 сексуални нападения на двете събития в Норшьопинг и Карлста.

Заподозрените от фестивала "Бровала" в Норшьопинг са предимно хора на различни възрасти, действали сами, съобщиха от полицията.

Инспектор Лейф Нюстрюм уточни пред в. "Ню Йорк таймс", че са повечето пострадали са момичета на възраст под 18 години, а няколко са по-млади от 15 г. 6 от 7-те заподозрени са чужденци на възраст между 18 и 35. "Рано е да се каже какъв е общият знаменател", заяви пред националното радио инспектор Урбан Бенгтсон.

Британската банда Mumford and Sons, която участваше в тазгодишното издание на "Бровала", заяви, че няма да свири отново на фестивала, докато не получи гаранции, че силите на реда се борят със сексуалното насилие.

В началото на годината шведската полиция започна разследване на твърдения, че нейни служители са прикрили обвинения в сексуално насилие от страна на младежи, предимно мигранти, по време на музикален фестивал в Стокхолм.

Това се случи след публикуването на вътрешен полицейски доклад в шведските медии, в който се казва, че около 50 заподозрени младежи са извършили сексуални нападения срещу млади жени по време на фестивала We are Sthlm през август миналата година. Нападения е имало и по време на фестивала през 2014 г.

#Швеция #сексуално насилие #атаки #фестивали #изнасилване #нападение #полиция #момичета #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »