И Сотир Цацаров защити Вежди Рашидов

И Сотир Цацаров защити Вежди Рашидов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вълната в защита на министъра на културата Вежди Рашидов днес продължи с мнение на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Човек може да си изпусне нервите, но човек може да се извини за това", коментира Цацаров в интервю за "Нова телевизия" препоръката на министъра на културата към водещия на БНТ Георги Ангелов да не иронизира държавата, "на чиято ясна е неговата заплата". Именно тази реплика стана повод журналисти и граждани да поискат оставката на Рашидов.

"Аз внимателно проверих имената на хората, които искат оставката на Рашидов. Това са хора, които се занимават само с искане на оставки, хора, които не са направили и една десета от това, което Рашидов е направил и хора, близки на министър, който седи в същата зала, в която седи и Рашидов", заяви главният прокурор.

По повод появилите се информации, че синът на Рашидов има къща за гости в Австрия, Цацаров заяви, че прокуратурата е готова да започне проверка на имотното състояние на министъра на културата, ако Сметната палата и НАП установят, че има несъответствие в доходите и декларациите на Рашидов. "Естествено, че ще реагираме", декларира главният прокурор. Първоначално Рашидов отричаше, че синът му има хотел, а след това от ведомството му разпространиха съобщение, че не става дума за хотел, а за къща за гости.

Цацаров отново отрече да има "шпицкоманда" в прокуратурата. "Шпицкоманда има в нечия болна фантазия", заяви той. Обвиненията, че под ръководството на главния прокурор съществува "шпицкоманда" от няколко следователи, които се занимават с делата срещу политици, дойдоха от следователя към Софийската градска прокуратура Бойко Атанасов в интервю пред сайта "Биволъ". В резултат Сотир Цацаров разпореди проверка по твърденията.

#Сотир Цацаров #Вежди Рашидов #Сметна палата #НАП #прокуратура #следовател #Бойко Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници