Борис Джонсън е новият външен министър във Великобритания, Филип Хамънд поема финансите

Борис Джонсън е новият външен министър във Великобритания, Филип Хамънд поема финансите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият лондонски кмет и основно лице зад кампанията за излизане на страната от ЕС Борис Джонсън беше назначен за външен министър на Великобритания от новия премиер Тереза Мей.

В изявление от „Даунинг стрийт“ 10 се посочва, че кралица Елизабет Втора е одобрила назначението на Джонсън. Джонсън ще смени на поста Филип Хамънд, който от своя страна поема финансите на Обединеното кралство. Той беше начело на Външното министерство от 2014 г. до сега.

филип Хамънд вече ще е министър на финансите.

Преди това 60-годишният политик заемаше също така постовете на министър на отбраната (2011-2014) и на транспорта (2010-2011). Преди него на финансов министър беше Джордж Озбърн, за когото се посочваше, че е „дясната ръка“ на бившия премиер Дейвид Камерън.

Вътрешното министерство ще поеме Амбър Ръд, която преди това беше на поста министър на енергетиката и климатичните промени. В същото време от Кремъл заявиха, че руският президент Владимир Путин е готов за „конструктивен диалог“ с новия обитател на „Даунинг стрийт“ 10.

„Владимир Путин потвърди готовността си да има конструктивен диалог и да си сътрудничи с британския премиер по настоящите въпроси, засягащи двустранните отношения и международния дневен ред“, се посочва в изявление.

 

 

#Тереза Мей #Борис Джонсън #Филип Хамънд #Даунинг стрийт #министър #Джордж Озбърн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници