Тереза Мей назначи евроскептик за министър по въпросите на Брекзит

Тереза Мей назначи евроскептик за министър по въпросите на Брекзит
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият британски премиер Тереза Мей назначи Дейвид Дейвис за министър по въпросите на Брекзит. Неговата работа ще е да организира излизането на Обединеното кралство от ЕС, предаде БГНЕС.

„Кралицата одобри назначаването на Дейвид Дейвис за министър, отговарящ за излизането на Великобритания от Европейския съюз“, съобщи „Даунинг стрийт“ в комюнике.

67-годишният Дейвид Дейвис е завършил Харвард, Университета Уоруик и Лондонската бизнес школа. Той е депутат от 1987 година. От средата на 90-те години става държавен министър по европейските въпроси. Той е един от евроскептиците в британската политика.

След референдума за излизане от ЕС той подкрепя премиерските амбиции на Борис Джонсън, но след като той излиза от кампанията, Дейвис дава подкрепа на Тереза Мей. Стана ясно и, че финансов министър на Великобритания ще е Филип Хамънд. Хамънд застава на новия пост, след като от 2014 г. изпълняваше длъжността на министър на външните работи.

Преди това 60-годишният политик заемаше също така постовете на министър на отбраната (2011-2014) и на транспорта (2010-2011). Той сменя на поста Джордж Озбърн, за когото се посочваше, че е „дясната ръка“ на бившия премиер Дейвид Камерън.

#Даунинг стрийт #комюнике #Дейвид Дейвис #Брекзит #министър #Джордж Озбърн #премиер #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »