Ромите щели да мръзнат без лични карти

Ромите щели да мръзнат без лични карти
Манолова посочи, че председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова не се интересува колко роми ще гласуват и мръзнат тази зима. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради допълнителни изисквания в закона голяма част от българските роми и социално слаби българи не могли да си извадят лични карти и, съответно, да получават социални помощи, каза депутатът от Коалиция за България Мая Манолова по време на днешния парламентарен контрол.

"Проблемът е колосален. Имат право да получават социални помощи, но не могат, защото нямат лични карти", каза Манолов на вътрешния министър и поиска от него да подкрепи законодателните промени, които внася, предаде БГНЕС.

„Като човек, който разбира от избори, в национален план мога да ви кажа, че вие всъщност бяхте победители, защото получихте най-много одобрение от българските роми," каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на Манолова.

Повод за изказването на Цветан Цветанов беше въпрос, зададен от Манолова за неиздадени лични карти на български граждани.

Депутатът от Коалиция за България посочи, че председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова не се интересува колко роми ще гласуват и мръзнат тази зима и пренебрегва темата, защото е поставена именно от Манолова.

"Ромите да дойдат при вас и те да ви обяснят какъв е проблемът, защото вие не искате да го чуете. За нея е важно само, че аз го внасям", каза Манолова.

Цветанов видя в думите й политическо изказване и каза, че разбира загрижеността на Манолова за ромите, преди да отговори, че БСП са спечелили ромските гласове.

"Може би е на базата на политика, разясняване как да печелите вота на българските роми", иронично допусна той.

Вицепремиерът изтъкна от парламентарната трибуна, че българското правителството иска да проведе действително една реална политика в тази област и каза, че ГЕРБ винаги са отворени за експертна дискусия.

"Винаги можем да намерим консенсус по важни теми", каза Цветанов.

#Коалиция за България #Мая Манолова #Цветан Цветанов #роми #ромите #лични карти #Искра Фидосова #БСП #Манолова #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници