Премиер и военен министър се разминаха в оценките на новата мигрантска заплаха

Премиер и военен министър се разминаха в оценките на новата мигрантска заплаха
Наскоро Борисов, Плевнелиев и Ненчев трябваше да демонстрират единна позиция след подобно разминаване в позициите им по въпроса за флотата в Черно море срещу Русия. /БГНЕС
A A+ A++ A

Министър председателят Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев се разминаха в оценките си за заплахата от нова бежанска вълна.

Премиерът днес беше категоричен в интервюто си по Нова тв: "Усеща се раздвижване от другата страна – имам предвид бежанците. Всеки ден в България във вътрешността на страната залавяме по 150-200 души.

И с армията вчера правих среща, и с МВР. Ненчев, началникът на щаба съм ги командировал на самата граница да наблюдават всичко, подчерта Борисов и обобщи: "За да не тревожа хората, трябва да кажа, че и армия, полиция, жандармерия, всички са там по границата и се готвим за тежък проблем с бежанската вълна".

По-късно военният министър Николай Ненчев също толкова категорично заяви пред журналисти в парламента: " Не смятам, че има допълнителни индикации за тежка бежанска вълна". Относно думите на премиера Борисов, който тази сутрин заяви, че страната ни се готви за тежка бежанска вълна и дали има допълнителни индикации за това в последните дни, Ненчев заяви – „не бих казал, че има допълнителни индикации, но с оглед на ситуацията в Турция има извънредно положение в някои райони. Вземаме изключително превантивни мерки”.

Запитан дали армията ни има готовност да защити границата ни при засилена бежанска вълна, Николай Ненчев обясни, че имаме достатъчно военнослужещи, колкото е необходимо към днешна дата. „При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военни от тези, които към днешна дата са на границата с Турция”, зарече се Ненчев.

Ненчев съобщи, че утре ще посети границата с Турция, ще се види с българските военнослужещи и ще направи допълнително инструкции. „Ще дам допълнително гаранции за присъствието си и за това, че ще изпълним всичките си задължения. Добре обучени са момчетата, вършат си работата, работят много добре с органите на МВР”, посочи Николай Ненчев.

#Борисов #Ненчев #бежанска вълна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници