Станишев към БСП: Днес цяла България нас гледа

Станишев към БСП: Днес цяла България нас гледа
Станишев призова социалистите да отговорят на очакванията на поддръжниците си, и на разочарованите от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев призова социалистите да отговорят на очакванията на поддръжниците си и на разочарованите от ГЕРБ.

„Призовавам всички да бъдем на висотата на очакванията и на задачите, които ни предстоят, защото днес „цяла България нас гледа“. Нас гледат и социалистите, и нашите симпатизанти, и хората, които се разочароват от ГЕРБ, и колебаещите се, и дори тези, които не ни обичат и не ни харесват, и нашата отговорност действително е голяма. Трябва да покажем, че БСП ще излезе от конгреса не само консолидирана, но и вдъхновена за една трудна предстояща битка с ГЕРБ“, каза Станишев в обръщението си преди заседанието на 48-ия конгрес на партията, предаде агенция „Фокус“.

„Отчетно-изборната кампания приключи – ние сме на финала и сега делегатите имат честта и отговорността за решенията, които ще вземат“, посочи той.

„Преди и по време, и след 48-ия конгрес ние сме длъжни да бъдем единни и консолидирани в битката срещу управлението на ГЕРБ, което проваля България“, каза още Станишев.

„Имаме задължението 48-ият конгрес да даде импулс за победа на парламентарните избори, а също така да даде перспектива на страната и на всеки български гражданин. Обръщам се към делегатите на конгреса. Нека всеки от нас бъде на висотата на общата ни отговорност, да бъде ясен и категоричен. България очаква от нас алтернатива на сегашното управление. БСП очаква от нас да посочим пътя за развитието на партията като европейска социалистическа партия“, каза Станишев.

„Призовавам към сериозен и задълбочен дебат, за да вземем отговорни, категорични, смислени и разбираеми решения. Призовавам към запазването на добрия тон и спокойствието, които с малки изключения са характерни за атмосферата в нашата партия. Убеден съм, че както винаги в решаващи моменти, българските социалисти ще бъдат на висота. Да си пожелаем успех в работата на нашия конгрес, защото от него зависи и мястото на БСП в България, и това дали БСП ще бъде част от надигащата се в Европа лява вълна. За последните шест месеца в пет европейски страни социалистите оглавиха изпълнителната власт и ние трябва да докажем и да извървим пътя БСП да бъде част от промяната в Европейския съюз. Най-вече от нас зависи и надеждата за промяна в България в следващия управленски мандат“, завърши Станишев.

#ГЕРБ #социалисти #президент на ПЕС #лидер на БСП #Станишев #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници