Ердоган и Путин ще обсъждат икономическото сътрудничество

Ердоган и Путин ще обсъждат икономическото сътрудничество
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че на преговорите с Владимир Путин ще обсъжда икономическото сътрудничество и кризата след инцидента със сваления руски боен самолет.

„На 9 август ще бъда в Санкт Петербург, където на среща с президента на Русия искам да обсъдя нашето икономическо сътрудничество и кризата с руския самолет, по която Турция показа чувствителност“, заяви Ердоган на икономически форум в Анкара.

„С мен ще бъде представителна делегация. И ние отново ще обсъдим нашите икономически отношения. От наша страна няма да има никакви ограничения (по обсъжданите теми)“, добави държавният глава. Той отбеляза, че в отговор на въведените от Русия икономически санкции Турция „въведе много ограничени ответни мерки и не отиде по-далеч, защото това не го позволяват закона и съвестта“.

Припомняме ви, че на 29 юни Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор, който стана възможен, след като Ердоган поднесе извиненията за сваления руски боен самолет над Сирия на 24 ноември 2015 година от турски изтребител. /БГНЕС

#Реджеп Ердоган #Турция #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници