Нови кандидат-президенти в БСП

Нови кандидат-президенти в БСП
БГНЕС
A A+ A++ A

Нови кандидат-президенти на БСП са Таско Ерменков и Марио Трайков.

Така броят на потенциалните кандидати за президент достига до 8 заедно с досегашните Илияна Йотова, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев, Михаил Миков, Мая Манолова и ген. Румен Радев. Това съобщи евродепутатът от БСП Илияна Йотова, предаде репортер на БГНЕС.

Запитана дали ген. Румен Радев ще бъде поканен на заседанието на Пленума на БСП в неделя, заедно с останалите кандидатите за президент на БСП, Илияна Йотова заяви: „Ако президентът подпише указа и се спазят всички условия – да. Но, до този момент, въпреки доста дефинитивното изявление на министър-председателя, че няма да създава пречки, тази процедура все още върви”.

Йотова коментира и мотивите на Татяна Дончева за отказа на „Движение 21” за съвместни действия с БСП. Тя каза, че Дончева няма как да бъде обща кандидатура. „Това е потвърждение на тезата, че Дончева сама ще се кандидатира за президент. Само за няколко седмици БСП от потенциален партньор очевидно се превърна в опонент”, коментира тя. „Така или иначе смятаме, че с „Движение 21” могат да се водят разговори за създаване на честна атмосфера и противодействие за купуване на гласове. Твърдо сме решили да спечелим тези избори и да излъчим печелившата президентска двойка, да променим модела на управление в страната и президентските избори ще бъдат отключващия момент за това”, добави евродепутатът.

Илияна Йотова заяви, че до този момент решението на ИБ е, че отива на преговорите с АБВ утре с 8 номинации по изричното желание на някои колеги, които също имат номинации. „На срещата с АБВ ще бъде поставен и въпросът с вицепрезидента и формулата. Категоричното ни становище е коалиция. Тези въпроси ще бъдат изчистени преди заседанието на Националния съвет в неделя”, съобщи още Илияна Йотова.

 

Източник: БГНЕС

#БСП #кандидат-президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници