Обезопасява се пътят за Гърция през Кърджали

Обезопасява се пътят за Гърция през Кърджали
БГНЕС
A A+ A++ A

Започна изграждането на изкуствените неравности по входния булевард "Беломорски" в Кърджали, целта е скоростта на движението да се нормализира и да се намалят зачестилите катастрофи по най-невралгичното трасе, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Булевардът е част от трансевропейския коридор №9, който свързва Скандинавския полуостров с пристанищата на Бяло море. Очаква се новите 14 гърбици да озаптят бясно препускащите през града шофьори, но те са временна мярка поне до построяването на обходния път. Възложител на дейностите е Областното пътно управление, а от няколко дни екипи на пътно-поддържащата фирма „Трейс груп” работят по участъка. На три места ще бъдат монтирани т.нар. кабари за убиване на скоростта, а на останалите 11 кръстовища пешеходните пътеки ще бъдат повдигнати с асфалт. Стойността на ремонтните работи е 83 000 лева, а парите бяха осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

От областната администрация уточниха, че паралелно с това ще бъде обновена и маркировката по булеварда със специален релефен устойчив слой, идентичен с този, който се полага по магистралите. Решението за повдигане на пешеходните пътеки по „Беломорски” бе взето след няколко извънредни заседания на Обществения съвет за пътна безопасност при областния управител през юни, то бе предизвикано от серията тежки инциденти и рисковото натоварване на трафика през летния сезон. Областното пътно управление изготви техническото задание, което бе одобрено и финансирано от АПИ. Изкуствени неравности тип кабари ще бъдат поставени на кръстовището пред филиала на Пловдивския университет, на кръговото кръстовище в квартал „Веселчане” и на това с улица „Синчец”, ще бъдат монтирани общо 254 броя кабари. Останалите 11 пешеходни пътеки по „Беломорски” ще бъдат повдигнати с асфалт.

 

Източник: БГНЕС

#катастрофи #устойчив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници