Двама задържани за нападение над полицаи във Велинград

Двама задържани за нападение над полицаи във Велинград
Източник: m.novini.bg
A A+ A++ A

 

Двама мъже са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицейски служители във Велинград, предаде БГНЕС.

По данни на МВР - Велинград инцидентът е станал снощи около 22.30 ч., когато на улица в квартал „Анезица” във Велинград полицейски автопатрул спрял за проверка л.а. „Ауди“ , управляван от 27-годишния М.Ч. - жител на квартала. С него пътували брат му - А.Ч. на 30 г. и техен приятел от Гърмен.

Униформените забелязали неадекватното поведение на шофьора, в автомобила се носела миризма на алкохол, затова предприели проверка с алкотест на водача. Виждайки намеренията им ,тримата мъже изскочили от автомобила и се разбягали. При предприетото преследване полицаите успели да застигнат двама от бягащите, но в момента на задържането, униформените били пресрещнати от събрала се група съкварталци, въоръжени с дървени пръти и бутилки.

За да осуетят задържането войнствените мъже нанесли удар в гърба на единия от полицаите, а колегата му бил ударен в областта на главата. В усложнената ситуация, униформените успели да стрелят предупредително във въздуха със служебното си оръжие. Междувременно на място пристигнали служители от полицейското управление в курорта и след предприето кратко издирване установили и задържали двамата братя.

Предприети са действия по задържането и на съучастника им. При тестването с дрегер на М.Ч. пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ.

Двамата полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ”, според първоначалните данни, те не са пострадали сериозно По случая са образувани полицейски производства, уведомена е Районната прокуратура във Велинград. 

#МВР #А.Ч.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници