Путин пристигна на п-ов Крим

Путин пристигна на п-ов Крим
Източник: www.segabg.com
A A+ A++ A

 

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на кримския п-ов, за да участва в оперативно съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация и де посети образователния форум „Таврида”, предаде БГНЕС.

Според РИА "Новости" се очаква той да проведе заседание с членове на Съвета за национална сигурност и да посети Общоруския младежки форум "Таврида" край Севастопол. Путин ще разговаря и с местни лидери, след като Крим бе прехвърлен неотдавна към Южния федералн окръг и изгуби административната си самостоятелност във федерацията.

Руският президент е бил на полуострова за последно през март, когато провери как върви строителството на моста над Керченския проток. Той обича да ходи до Крим през август, а миналата година се спусна с батискаф на дъното на Черно море.

Последният високопоставен руски ръководител, посетил Крим, е премиерът Дмитрий Медведев, който предизвика медиен шум с коментара си на въпрос защо не се повишават пенсиите: "Просто няма пари. Като намерим, ще направим индексация. Вие тук се дръжте, всичко добро, приятно настроение и да сте здрави!".

Путин за пръв път идва в младежкия лагер "Таврида", провеждан от агенцията за младежта с подкрепата на Кремъл. Тази година той е посветен на младите режисьори, продуценти и актьори и заради очакванията да пристигне президентът, продължителността му бе удължена с два дни. От събота започва последната смяна в лагера, в която до 24 август се събират млади руски журналисти от регионални медии.

#Владимир Путин #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници