Здравето на Клинтън е тема в предизборната кампания

Здравето на Клинтън е тема в предизборната кампания
Източник: www.segabg.com
A A+ A++ A

 

Несигурното поведение на Хилари Клинтън на сцената по време на предизборна реч и при интервю с журналисти, както и снимката на неин помощник, който държи готова за поставяне инжекция, станаха повод американските медии да подемат сериозно обсъждане на здравословното състояние на кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия, предаде БГНЕС.

В интервю по телевизионния канал MSNBC Катрина Пирсън – представителка на кандидата за президента от републиканската партия Доналд Тръмп, заяви, че Клинтън страда от дисфазия (нарушение на говора), съобщава изданието „Hill”.

Пирсън твърди, че по-рано е станало известно, че Клинтън е получила мозъчно сътресение при падане, освен това правела прекъсвания по време на предизборната кампания и тази година не е дала нито една пресконференция.

В понеделник Тръмп заяви, че Клинтън не е достатъчно издръжлива физически, за да бъде президент.

Лекарката на Клинтън Лиса Бардак, от своя страна нееднократно е заявявала, че здравето на кандидатката е „отлично”.

По телевизионния канал MSNBC представителят на щаба на Клинтън Джуъл Бененсън не пожела да обясни споменатите инциденти: заспиване, въртене на главата и наложителна инжекция. Бененсън каза, че всичко това е твърде дребнаво, за да го опровергава и става дума за нападки от губещия изборите Тръмп.

Същевременно, известният в САЩ водещ на здравни телевизионни предавания доктор Дрю (Дейвид Андрю Пински) заяви, че е „много загрижен” за здравето на Клинтън, съобщава „Washington Free Beacon”.

„Преди време тя (Клинтън) публикува данните от медицинския си картон. Позвъних на приятеля си доктор Робърт Хизенг и преценихме предоставените медицински показания. Много се разтревожихме не само за здравето й, но и за медицинското обслужване, което получава, защото е старомодно”, цитира изданието доктор Дрю.

„Тя получава помощ от някого, с когото се е запознала в Арканзас като дете”, казва лекарят. Той посочва, че през 2012 година Клинтън е претърпяла увреждане на мозъка, което се отразява на равновесието й, но не влияе на познавателната й способност. 

#Хилъри Клинтън #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници