Мащабен пожар в старите тютюневи складове в Пловдив

Мащабен пожар в старите тютюневи складове в Пловдив
БГНЕС
A A+ A++ A

Огромен пожар се разрази днес следобед в изоставените тютюневи складове в Пловдив. Първата пламнала сграда се намира на ул. "Иван Вазов” 41. Тя е необитаема, при пожара няма и пострадали хора. Районът около пожара е отцепен, предаде БГНЕС.

Осем пожарни автомобила гсе опитват вече 4 часа да изгасят пламъците. Огънят обаче се е пренесъл и върху съседната сграда, в която има фитнес център. Работата на огнеборците е изключително трудна заради особеностите на терена, а сградата е над 100-годишна и отдавна необитаема.

Сигналът за пожара е бил подаден около 15:00 ч., а след около 10 минути огнеборците вече са пристигнали и са започнали да се борят със стихията. Въпреки усилията им обаче пожарът се разраства. Около 17:30 ч., пламъците все по-сериозно започнаха да обхващат и съседната сграда, в която се помещава спортния център. Там се запалиха съблекалните.

Днешният пожар със сигурност ще унищожи складовете в карето между ул. "Иван Вазов” и "Никола Гълъбов”. Историческата сграда на Димитър Кудоглу е част от един от най-красивите в ансамбловия паметник на културата в Пловдив. Тютюневият град понася втори голям удар след събарянето на склада на ул. "Одрин” 8 преди няколко месеца.

Въпросните складове са закупени преди 10-ина години от бившия италиански консул в града. Първоначалните намерения на италианците били да инвестират в тях, впоследствие се отказали, напоследък са ги предлагали на пазара, но без успех. И двата големи склада са необитаеми от десетилетия, затова и огънят е неудържим.

Източник: iNews.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници