Започна международната инициатива "DRIVE" за промотиране на спорта

Започна международната инициатива "DRIVE" за промотиране на спорта
Източник: www.kidssports.bg
A A+ A++ A

 

Започна международен обучителен курс “DRIVE - Develop Rewarding, Inspiring Values for Everyone who participates”, който ще открие значението на спорта като инструмент за обучение и превенция, насърчаване на социалното приобщаване, разбиране на различните култури, правата на човека и на конкурентоспособността на местните общества, предаде БГНЕС.

Младежки работници, спортни треньори, социални работници и младежки лидери, които имат опит в спортна дейност или които използват спорта като образователен инструмент и метод за превенция от 8 държави ще обменят опит, знания и практики по посочената тема. Обучението се провежда в София, България в периода 20 - 28 август и ще бъде 7 пълни работни дни. Предвидени са посещение на Национална спортна академия "Васил Левски", по време на което международната група ще се запознае с добрите практики, които Академията прилага в сферата на създаване на ценности чрез спорт. По време на обучението ще бъдат проведени и лекции от Министерство на младежта и спорта и млади предприемачи от България.

Страните, участващи в проекта са България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Италия, Литва, Полша, Испания, 4 участници от всяка държава - общо 34 участници.

Чрез този проект, организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" имат за цел да се даде възможност на младежки работници и спортни треньори за усвояване на иновативни методи за борба с проблемите на агресията и дивиантните поведения сред подрастващите и младежите на местно ниво. Ще бъде представена и методологията "Обучение чрез спорт", като практическите сесии по време на обучителния курс ще дадат възможност на участниците да я използват в ежедневната си работа след приключване на проектните дейности.

Проект “DRIVE - Develop Rewarding, Inspiring Values for Everyone who participates” е финансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, ключова дейност 1 - „Мобилност на младежки работници”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници