Жертвите в Италия вече са 21

Жертвите в Италия вече са 21
CNN
A A+ A++ A

 

Загиналите при мощните трусове тази сутрин в централна Италия са вече 21. Смъртните случаи са Аматриче, Акумоли и Пескара дел Тронто в планинския район между областите Лацио и Марке, съобщава БГНЕС.

Около 100 души се смятат за изчезнали в Пескара дел Тронто, съобщи телевизия РАИ.

РАИ предаде, че центърът на Аматриче е напълно разрушен.

Поне 10 души са жертвите в Пескара – село, което е част от по-голямото селище Аркуата дел Тронто. Шест тела са открити в Аматриче и две в Акумоли.

Сеизмолозите регистрираха 55 вторични подземни труса с магнитуд над 3-та степен в зоната на земетресението, съобщи телевизионният канал „Скай нюз”.

„Това земетресение е от категорията на повърхностните, защото епицентърът е само на 4 километра дълбочина”, каза председателят на италианското геоложко дружество Франческо Педуто. „Именно затова, зоната, в която се усещат подземни трусове, е толкова обширна”.

Кметът на Акумоли се оплака пред в. „Република”, че първите спасителни екипи са пристигнали на място „с голямо закъснение”. Според вестника закъснението е предизвикано от това, че и в главния град на провинцията – Риети, също има големи разрушения.

Сутринта в най-засегнатите райони започна изграждането на палаткови лагери за настаняване на останалите без дом. Много болници в зоната на труса са разрушени и има голям недостиг на кръв, информира „Република”

#земетресение #Италия #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници