Йорданеску: За мен е чест да бъда част от ЦСКА

Йорданеску: За мен е чест да бъда част от ЦСКА
Източник: narodensport.eu
A A+ A++ A

 

"За мен това е един прекрасен ден, защото днес се присъединявам към страхотното семейство на ЦСКА.” Това заяви новият старши треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску при официалното си представяне начело на тима. Румънецът, който замени на поста напуснали Христо Янев, бе представен лично от легендата на българския футбол Христо Стоичков, предаде  БГНЕС.

„Страхотна чест за мен да съм тук, и да стоя до такива легенди на българския футбол, такива характери. Знам много добре, че идвам в клуб с големи традиции, страхотни фенове, и знам, че ни очаква страшно много работа. Да съм в такъв клуб с толкова богата история, е отговорност, и аз съм готов да я понеса," заяви Йорданеску.

"Успях да гледам вече на видео мачовете, които изигра ЦСКА до момента. За мен бе важно да видя индивидуалните качества на футболистите. Наясно съм, че това е нов, изключително млад отбор. Това носи както предимства, така обаче и негативи. Трябва да развием потенциала им и да повишим нивото на отбора. Това няма да е лесна работа, тъй като не съм участвал в подготовката и в селекцията. Но вече съм тук, затова работата ми започва в този момент," продължи той.

"Искам да обещая нещо на феновете - ние ще играем всеки мач за победа. Философията на играта идва от историята, ние трябва да сме атакуващият отбор, дефанзивната игра не отговаря на традициите на този клуб. Не мога да гарантирам, че ще печелим във всеки мач, но едно нещо е сигурно – винаги ще излизаме за победа. Пак ще повторя предстои ни много работа, затова не очаквайте от мен да правя чудеса, това е дълъг процес. Аз съм млад, но познавам работата си много добре. За да постигнем това, към което се стремим, ще ни трябва време", сподели още той.

"Ако нямаше нужда от корекции, нямаше да съм тук. Важно е откъде ще започнем, а ние ще започнем от потенциала на футболистите. Трябва да се развиват, като мислене, като професионализъм, на терена и извън него. Не искам да говоря индивидуално за футболистите, не му е моментът сега. Вече споделих на ръководството, че се нуждаем още от двама-трима играчи, за да покрием напълно всички позиции," допълни още румънецът. 

#ЦСКА #Едуард Йорданеску #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници