Световният търговски център в цветовете на италианското знаме

Световният търговски център в цветовете на италианското знаме
A A+ A++ A

 

Върхът на главната сграда на Световния търговски център (СТЦ 1), която се намира в Ню Йорк, бе оцветен в четвъртък вечерта в светлините на италианското знаме, съобщава БГНЕС. Това се прави в памет на жертвите на разрушителното земетресение в централната част на Апенинския полуостров по решение на губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо.

124-метровият завършек на небостъргача, бе осветен в зелено, бяло и червено, веднага след като над града се спусна здрачът. Куомо разпространи изявление, в което изразява солидарност с италианския народ. Докато "истинския мащаб на трагедията още не е установен", властите на щата Ню Йорк "са готови да окажат подкрепа за Италия през следващите седмици и месеци", каза губернаторът.

Небостъргачът СТЦ-1, наричан по време на изграждането му, „Кулата на свободата”, е построен на мястото на двете "кули близнаци", унищожени при атентатите на 11 септември, 2001 година. Сега 541-метрова сграда е най-високата не само в Ню Йорк, но и в цялото Западно полукълбо и шеста по височина в света. Официалното откриване на СТЦ-1 бе в началото на ноември, 2014.

Земетресението с магнитуд 6,0 в 03:36 часа местно време (04:36 българско) и следващите трусове засегнаха обширна площ от планинската верига на Апенините. То доведе до значителни разрушения в малките планински градове. Според последните данни е установена смъртта на 250 души, 365 са ранените. Под развалините има още хора. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници