Близо 15 руски бойни кораби ще участват във военното учение

Близо 15 руски бойни кораби ще участват във военното учение
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

Части от базите на руския Черноморски флот в Севастопол и Новоросийск се включиха в ученията, разпоредени вчера от президента Владимир Путин за войските по границите с Украйна и прибалтийските републики, предаде БНР.

Повече от петнайсет бойни кораба са поели към районите на съсредоточаване на десантна група. Мобилизирани бяха и части на морската пехота, съобщи руското военно министерство тази сутрин.

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обясни целта на ученията близо до границите на Украйна. "При прегрупирането на войските ще оценим готовността на Южния военен окръг да разгърне в съкратени срокове достатъчни сили за локализиране на кризисни ситуации. Ще проверим и възможностите на Западния и Централния военен окръг да увеличат усилията си в Югозападното стратегическо направление", добави той.

В ученията, които ще продължат до 31 август, се е включил и Каспийският флот на Руската федерация, а от вчера – сухопътните и военновъздушните сили в Южния, Западния и Централния военен окръг.

#Владимир Путин #Сергей Шойгу #Руската федерация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »