Откриват учебната година във ВА „Г. С. Раковски“

Откриват учебната година във ВА „Г. С. Раковски“
Източник: www.monitor.bg
A A+ A++ A

 

Новата учебна година във военната академия започва днес. На откриването ще бъде президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде на посещение във Военната академия „Георги Стойков Раковски“, където ще открие новата учебна година в най-старото висше военно училище у нас, съобщиха от „Дондуков” 2.

В 10.15 часа президентът ще поднесе венец пред монумента на патрона на Академията Георги Стойков Раковски, а от 10.30 часа в зала „Тържествена“ Плевнелиев ще приветства участниците в тържественото събрание по повод началото на учебната година.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов също ще участват в откриването на новата учебна 2016-2017 година.

Министър Ненчев и генерал Попов ще изнесат пред слушателите, студентите и специализантите първите за новата учебна година лекции в зала „Тържествена“ във Военната академия. Темата на лекцията на министъра на отбраната е „Предизвикателствата пред отбранителната политика на Република България след срещата на високо равнище на НАТО във Варшава“, а на началника на отбраната - „Военни аспекти на решенията от срещата на върха на НАТО във Варшава в съюзен и национален контекст“. 

#Новата учебна година #Росен Плевнелиев #въоръжените сили #Дондуков #Николай Ненчев #Константин Попов #НАТО #Варшава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници