Треньорската система на БФТ отличена с "Бронзово ниво" от ITF

Треньорската система на БФТ отличена с "Бронзово ниво" от ITF
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

След задълбочено разглеждане на документи и след поредица от срещи с екипа на БФТ през 2015-а и 2016-а година, Международната федерация по тенис потвърди, че треньорската система на БФТ отговаря на всички критерии и получава "Бронзово ниво", съобщи сайта БФТенис, предаде БГНЕС.

Това означава, че българската федерация може самостоятелно да провежда треньорски курсове за ниво начинаещи и средно напреднали - ITF Level 1. "Бронзовото ниво" се дава за период от четири години – 01.07.2016 до 31.12.2020 г., в който БФТ има правото да използва образователни материали и целия ресурс за треньорско обучение на ITF.

Усилията на БФТ в тази насока са от есента на 2013-а година, като за целта бяха възобновени курсове по методологията на ITF в България и бяха обучени български тутори. Проведоха се редица курсове, от които за първи път в България се състоя семинар по физическа подготовка на тенисисти. У нас дойдоха изтъкнати имена в сферата на треньорското обучение като Марк Тенънт – един от основателите на програмата "Тенис 10", Хайме Фернандес – водещ специалист в сферата на физическата подготовка на тенисисти от най-високо ниво, Алеш Филипчич – дългогодишен треньор на ITF отборите, и Хървойе Змайч – директор "Развитие" на Тенис Европа. 

#БФТ #Международната федерация по тенис #България #Тенис Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници