Защо американският пай е по-вкусен от английския?
Пайовете са малката черна рокля в кулинарията. Никога не излизат от мода. Дали ще е със сезонни плодове през пролетта или с тиква през есента, един пай винаги ще задоволи и най- капризните вкусове. Под пай имаме предвид печиво с плънка от плодове, сирена, зеленчуци, месо, кайма, шоколад и други пълнежи. Ето и кои са най- вкусните сладки пайове в света, посочват от foodpanda, пише БГНЕС.
Американски пай - Това е най-популярният пай, особено в американска кухня. Плънката му е от ябълки, което го прави вкусен избор за десерт или закуска.
Бананов крем пай - На второ място се нарежда Крем- пай с банани и шоколад, станал популярен от кухнята в Сан Франциско.
Пай с карамел и бърбън - Леко горчив, този пай от Филаделфия е спечелил множество конкурси.
Английски пай с череши - Той е приготвен за първи път от двама братя, във френска сладкарница в Лондон. Днес този пай се предлага в почти всички ресторанти със звезди Мишлен.
Френски шоколадов пай - Безспорно французите правят най- вкусните кроасани и печива. В производството на пайове, също не отстъпват, с техния шоколадов пай.
Лимонов пай с кокос - Лимоновият пай е разпространен по целия свят. Той се приготвя от парченца лимони, който престояват в захар по 3 дни. През последните години все по- често този пай се сервира с настърган кокос.