Хасковски Минерални бани с обновен парк

Хасковски Минерални бани с обновен парк
A A+ A++ A

 

Паркът е обновен по проекта „Подобряване качеството на живот за жителите на Къркларели и Минерални бани /EUQuality/”. Той е реализиран по Програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция 2007-2013г., пише БГНЕС.

Стойността на проекта е 370 730 евро, а продължителността му е 16 месеца. Водещ партньор по проекта е община Къркларели Турция.

Конкретната цел на проекта е създаване на благоприятни условия за жителите и гостите на сътрудничещите си региони чрез реконструкция на селски паркове и зелени площи, както и популяризиране на културните и природни предимства на региона.

Обвързаността на туризма с останалите сектори на икономиката, му позволява развитие на възможности за заетост, доходи, местно икономическо развитие и социално сближаване. И накрая, зелените площи и животинските обитатели са добър показател за цялостното екологично здраве на екосистемата. Това е важна мярка в гарантиране на екологична устойчивост в общините.

На откриването присъстваха заместник валията на Къркларели Гюнай Йзтюрк, който сподели че е доволен от сътрудничеството между двете страни. 

#парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Инбет Казино