Българските национали победиха Косово

Българските национали победиха Косово
Източник: forums.data.bg
A A+ A++ A

 

Националният отбор за мъже постигна първа победа в група Е на квалификациите за Евробаскет 2017. В "Арена Ботевград" нашите приеха Косово и след силна трета част натрупаха аванс, който задържаха за крайното 105:84, предаде БГНЕС.

Българите играха добре в нападение и реализираха доста точки, а важното е, че в края успяха да направят и добра разлика. В събота (10 септември) нашите посрещат Украйна в последен домакински мач и ще разчитат отново на огромната подкрепа на феновете в Ботевград. Пореден силен мач от началото на квалификациите изигра Александър Янев, който завърши с 28 точки и 6 борби. Александър Везенков завърши с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции, а много здраво се включи и Дий Бост, който направи дабъл-дабъл от 18 точки и 10 асистенции. За косоварите с 18 точки най-резултатен бе Дардан Бериша, а Джъстин Доулман се отчете с 16 и 7 борби.

"Не само днес, и срещу Украйна, и срещу Словения отборът показва коренно различна игра и съм страшно доволен от начина, по който играем с моите съотборници - с хъс, желание, борбеност. Всеки, който влезе на игрището, е страшно полезен. Играем не само с 5-6 човека, а с 12. Имаме още три мача и шансове да се класираме на европейското. Всеки мач играем по-добре, но следващите три са същинската част на тези квалификации. Може би най-важният ни мач от всички е следващият с Украйна. Във всеки мач нашата игра е твърдата защита и да играем с хъс и раздаване на терена. Не знам защо първото полувреме не се получи, но веднага ги коригирахме и се поправихме. Убеден съм, че ще променим нещата от първия мач с Украйна. Имаме два дни да се подготвим за тях. Надявам се в събота да дойдат повече хора, които да ни подкрепят. Вярвам, че можем да победим с над 10 точки“,каза след мача Александър Янев.

„За мен беше важно да победим, защото след двете загуби, които направихме, трета щеше да бъда много тежка от психологическа гледна точка. Смятам, че тази победа малко ще ни успокои. Виждате, че се стараем, играем агресивно в защита и бързо в нападение. Украйна е доста силен отбор. Имат доста голям потенциал. Силната им страна са високите играчи, но се надяваме да успеем да го обърнем в наш плюс. Сигурен съм, че ако бяхме победили Словения, залата щеше да бъде по-пълна. Хората искат победи. След добрата ни игра в три поредни мача и победата се надявам в събота да имаме по-голяма подкрепа“, допълни селекционерът Любомир Минчев. 

#Евробаскет 2017 #Косово #Александър Везенков #Любомир Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници