Защо американски законодател влезе в заседание със 100 комара, приносители на Зика?

Защо американски законодател влезе в заседание със 100 комара, приносители на Зика?
www.vladtime.ru
A A+ A++ A

 

Американският конгресмен републиканец Дейвид Джоли от щата Флорида се появи на заседание на Камарата на представителите със стъкленица, в която имаше комари Aedes aegypti, които са приносители на вируса Зика, пише БГНЕС.

„Можете ли да си представите страха и тревогата, които ще обхванат намиращите се в тази зала, ако стоте комара излязат от тази стъкленица? Членовете на Конгреса веднага биха хукнали в лекарския кабинет да проверят не са ли заразени. Същият страх изпитват жителите на Флорида“, изтъкна конгресменът. Изявлението му на заседанието бе пряко предавано по телевизиите.

Това е единственият щат в САЩ, в който е регистриран вируса Зика – 47 случая. В същото време демократите в Сената блокираха предложения от републиканците законопроект да се отпуснат 1,1 млрд долара за борба с вируса. Именно заради това Джоли окачестви като глупости на търкалета държавната политика за профилактиката срещу заразата.

Представители на конгресмена разкриха, че в прозрачната стъкленица е имало личинки, от които по-късно ще се излюпят самите комари. Те поясниха също, че в насекомите , донесени във висшия законодателен органа на страната, не е открит опасният вирус. Джоли взел самите личинки от Университета на Южна Флорида, където учените изследват комарите, за да създадат ваксина срещу болестта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино