Подкрепят ген. Румен Радев с инициативен комитет в Пловдив

Подкрепят ген. Румен Радев с инициативен комитет в Пловдив
www.pan.bg
A A+ A++ A

 

Професори, бивши ректори, медици, дейци в образованието и културата, спорта, бизнеса, запасни офицери и студенти учредиха днес в Пловдив инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на ген. Румен Радев за президентските избори, пише БГНЕС.

Събитието, в което участваха над 80 души, се проведе в зала Съединение на Регионалния исторически музей в Пловдив. Пред събранието генерал Радев благодари за подкрепата и изложи тезите си, около които ще се гради и кандидат-президентската му кампания. Той каза, че България трябва да има своя независима външна политика в рамките на съюзническите отношения, която да се гради в София, не другаде. Гарант за това трябва да бъде взаимодействието на институциите. Ролята на президент той вижда като коректив в управлението на страната.

Ген. Радев наблегна и на научния подход и експертизата при вземането на решения- в момента, каза той, те биват викани на помощ след като решението е взето, за да го оправдаят. Той говори и за образованието, което е получил във Военна академия, и което включва редица дисциплини като международни отношения, дипломация, управление на кризи и други, които имат пряка връзка с ролята на президента. Генерал Радев спомена и поведението си в армията - "една от най-йерархичните структури", в която той не се е боял да изказва мнението си, дори когато то е в разрез с официалното. При невъзможност да постигнем разбирателство в особено критична ситуация аз си подадох оставката, каза той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници