Директни полети от София до Ню Йорк за следващата година

Директни полети от София до Ню Йорк за следващата година
Източник: www.bg-voice.com
A A+ A++ A

Директни полети София - Ню Йорк тръгват от догодина. Плановете на българската авиокомпания, която вече е получила разрешение от американското правителство, е да осъществява редовни и чартърни полети до летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк. Извършени са и тестови полети, заявиха от авиокомпанията, предаде БНТ.

Паралелно с това Терминал 1 на летище София ще бъде ремонтиран, след като летище София бъде отдадено на концесия, съобщи транспортният министър Ивайло Московски. От авиокомпанията прогнозират, че могат да започнат палети от началото на следващата година.

"Авиокомпанията е одобрена в пълен обем. Както за редовни полети, така и за чартърни полети. И са извършени тестови полети до Щатите, направени са всички стъпки, самолетът е налице, извършени са всички процедури по получаване на оперативни разрешения. Бяха направени постъпки за получаване на слотове към летище "Кенеди", коментира изпълнителният директор на компанията Янко Иванов.

"То така е заложено в инвестиционната програма на бъдещия оператор на летището, е заложено една от основните части от инвестиционните мерки, които трябва да се вземат за летището, именно е реновиране на Терминал 1", допълни министърът на транспорта Ивайло Московски.

#Джон Кенеди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници