Боровец е домакин на спортното състезание по планинско колоездене

Боровец е домакин на спортното състезание по планинско колоездене
Източник: bikepark.borovets-bg.com
A A+ A++ A

 

Между 16-ти и 18-ти септември Боровец ще бъде домакин на поредното зрелищно състезание по планинско колоездене. Четвъртият кръг от българските "Downhill" серии ще събере най-бързите спускачи от региона в епична битка с гравитацията и хронометъра. Публиката ще има възможността да види на живо високи скорости, огромни скокове и атрактивно каране на байк по стръмните и технични склонове на състезателното трасе, намиращо в ски зона Ситняково, предаде БГНЕС.

По време на “Borovets Open Cup 2016” ще се проведе и четвърти, финален кръг от българските детски серии. В събота, 17-ти септември, младите надежди на планинското колоездене в България ще премерят сили по съкратена версия на трасето за спускане.

В борбата за медалите, освен най-бързите българи, ще се включат още и участници от Румъния, Гърция и Македония. Организаторите и спонсорите на “Borovets Open Cup 2016” са осигурили предметни награди на стойност над 4000лв. Състезателите ще бъдат разделени в 7 категории: деца 10-12, деца 13-14, юноши 15-16, мъже 17+, мастър 30+, хардтейл и жени.

“Borovets Оpen Cup 2016” се организира от екипите на Боровец байк парк и Бороспорт, с любезната подкрепа на хотел Рила, Bike Ventures, Monster Energy, българския производител на велосипеди RAM BIKES и спортни магазини Industrial, SLS и Micro Extreme.

#Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »