Кубински волейболисти с присъди за изнасилване във Финландия

Кубински волейболисти с присъди за изнасилване във Финландия
Източник: www.bgnes.com
A A+ A++ A

 

Съдът във финландския град Тампере осъди четирима волейболисти от националния отбор на Куба на по пет години затвор. Спортистите бяха признати за виновни по обвинение в изнасилване, съобщава местният вестник Helsingin Sanomat, предаде БГНЕС.

Кубинците бяха арестувани в скандинавската страна през юли. Още един техен съотборник отнесе 3,5-годишна присъда, а последният от шестимата задържани няма да лежи зад решетките. Играчите също така ще платят на пострадалото момиче компенсация за причинените й морални вреди и други страдания в размер на 24 000 евро.

Окръжният съд в провинция Пирканмаа на 5 юли постанови да бъдат арестувани шестима национали на Куба. Първоначално бяха задържани осем спортисти, но двама от тях бяха освободени. Груповото изнасилване е станало в хотела в Тампере, където бяха настанени волейболистите по време на двубоите от втора дивизия на Световната лига. Те на момента бяха извадени от заявката на отбора за мача с Финландия и по-късно пропуснаха Олимпийските игри в Бразилия.

#затвор #изнасилване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"