За първи път отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя

За първи път отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя
www.rodopi24.com
A A+ A++ A

 

Двадесет и първи септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще бъде отбелязан за първи път тази година на територията на Стария континент.

Инициатива за Първи европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа с подкрепата на европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации, пише БГНЕС.

В началото на десетилетието се постигна ограничаване на загиналите и тежко ранените при пътни инциденти, но през последните две години тази тенденция се промени.

Особено важно е отново да съсредоточим вниманието си към усилията, необходими за постигане на целите на Европа 2020 – намаляване поне наполовина на жертвите на пътя в сравнение с периода до 2010 г. С усилията на правителствата и с индивидуалния принос на всеки един от нас ще постигнем очаквания голям резултат.

Без жертви на пътя трябва да е нашата цел всеки ден, не само на 21 септември, съобщават от МОН. Всеки ден около 70 човека загиват, други 370 са ранените по пътищата на Европа.

Намаляването на жертвите и ранените на пътя продължава да е приоритет. Подкрепата на всеки е решаваща.

Предвижда се на 21септември да има 24-часово наблюдение, записване в реално време на събитията по пътищата, „брояч“ на деня и предоставяне онлайн на детайлите от пътните произшествия през деня.

На всеки кръгъл час от МВР чрез своя сайт ще се подава актуална информация към партньорите за настъпилите пътно-транспортни произшествия.

Във връзка с инициатива провеждаща се в съвместно партньорство с IAIC, Главна дирекция национална полиция, Български червен кръст, Министерство на Вътрешните Работи и TISPOL за провеждането на кръводарителска кампания за пострадали при катастрофи. 

#Европейски ден без загинали на пътя отбелязан за първи път територията на Европа с подкрепата на европейския комисар по транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници