Социалните служби ще се грижат за изоставения Мустафа

Социалните служби ще се грижат за изоставения Мустафа
Източник: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

Днес служители на отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив започват работа с деветгодишния Мустафа. Това заяви Надя Танева, директор на дирекция "Социално осигуряване" - Пловдив, предаде БНТ.

Вчера пловдивската Дирекция за социално подпомагане се самосезира по случая, тъй като не са били уведомени от болницата. Научават от националния ефир и предприемат действия. Танева обясни, че е трябвало да бъдат уведомени още преди месец и половина, когато детето остава без родителски надзор.

България беше съпричастна и единна в това да помогне на 9-годишния Мустафа. За съжаление, майката все още я няма. Оказва се, че освен Мустафа тя има още 4 деца, от които най-малкото е дадено за осиновяване. Самата майка е на 21 години, което означава, че е родила Мустафа, когато е била на 12 години.

Бабата отглежда децата, които вчера бяха изведени от жилището. Бабата е родена през 1979 година и има 8 деца, които са отглеждани в лоши условия. Освен от тежкото заболяване, Мустафа страда и психиката му заради липсата на близките му хора. Повече от месец и половина е оставен сам в болничното заведение.

#Закрила на детето #Надя Танева #Мустафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници