Лидерът на ДПС: Победителят на тези избори трябва да е България и българските граждани

Лидерът на ДПС: Победителят на тези избори трябва да е България и българските граждани
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Всички опции са отворени в момента пред ДПС – включително да имаме кандидат за президент, различни варианти на кандидати и да нямаме кандидат. Това заяви пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след като регистрира партията в ЦИК за участие в предстоящите президентски избори, пише БГНЕС.

Запитан дали ДПС вече имат кандидат за президент и вярно ли е, че Ахмед Доган ще се кандидатира за президент, Карадайъ отговори като първо благодари на медиите от името на ДПС за „активната помощ”, която получава партията от тях във връзка с президентските избори. „Ние от ДПС очертахме нужния профил на бъдещия президент на страната още май месец, юни, юли и в тази връзка миналата седмица в Каолиново на наши мероприятия като очертахме евентуален профил на кандидат за президент от ДПС, вече виждаме, че медиите разпознават различни хора, включително и г-н Доган, като евентуални кандидати за президент от ДПС”, заяви Карадайъ.

Той посочи, че партията има още малко време да извърви процедурите, които предстоят пред тях и да видят и останалите политически сили какви действия ще направят. „Още веднъж благодаря и призовавам и медиите да бъдат така активни в този отговорен процес, който предстои пред страната”, заяви лидерът на ДПС.

Всички опции са отворени в момента пред ДПС – включително да имаме кандидат, различни варианти на кандидати, и да нямаме кандидат. Всички опции са отворени. Така отговори Карадайъ след като повторно бе запитан дали ДПС ще имат кандидат за президент.

„Ние сме отговорна политическа сила. Достатъчно на време очертахме нужния профил на кандидат-президента. Очертахме политическото време, което е, според нас, и в което се намираме. От тази гледна точка се отнасяме много отговорно към въпроса и процеса. Така, че предстоят процеси. Крайният срок за регистрация на кандидатите е 4 октомври, има малко време”, подчерта Мустафа Карадайъ.

Относно това дали ДПС се притеснява от заявката на Лютви Местан, че е възможно и ДОСТ да издигне кандидат за президент, Карадайъ посочи, че ДПС е сериозна политическа партия, доказала себе си във времето и в последните 26 години. „Ако погледнем процесите в България ДПС си има своето място и не се влияе от процеси и поведение на други политически сили. В конкретния случай нашата политика не може да се определя от лакардиите на Местан, Хафъзов или, на който и да е”, категоричен бе председателят на ДПС.

Запитан дали е изненадан от това, че Местан заяви, че би подкрепил Бойко Борисов, ако се кандидатира за президент, Карадайъ повтори, че не го вълнуват лакардиите на когото и да е.

Във връзка с това дали е обсъждан вариант ДПС да се яви на изборите в коалиция с друга партия, председателят на партията заяви, че днес е крайният срок за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети, а те се регистрират като партия ДПС.

Запитан как би формулирал успеха или провала си на президентските избори, ако не регистрират кандидат, Мустафа Карадайъ посочи – „от тези избори трябва да има успех, трябва да има и победител. Победителят на тези избори трябва да е България и българските граждани”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници