Ахмед Муса Ахмед остава в ареста

Ахмед Муса Ахмед остава в ареста
Източник: bez-cenzura.com
A A+ A++ A

Ахмед Муса Ахмед остава в ареста, това определи Пазарджишкият окръжен съд, след като адвокатите му поискаха мярката му за неотклонение да бъде променена в домашен арест, предаде БНР.

Ахмед Муса Ахмед е обвинен в разпространяване идеите на "Ислямска държава" с призив към джихад. 

Мотивите на съда са, че Ахмед Муса Ахмед, сочен за ръководител на групата, разпространявала идеите на "Ислямска държава", може да се укрие в чужбина. Преди два месеца в килията му бяха открити четири мобилни телефона. Разпечатките показаха, че той от затвора е поддържал телефонна връзка с Кьолн, Германия и е влизал в сайтове с джихадистко съдържание.

От началото на съдебния процес това е второ искане на защитата Ахмед Муса да бъде освободен. Той е и единственият от 14-те подсъдими по това дело, който остава в ареста. Останалите бяха освободени на предишни заседания срещу парична гаранция или под домашен арест. 

Пред съдия Кристина Пунтева Ахмед Муса заяви, че е мюсюлманин, но не е терорист. Той определи себе си като жертва на световната политика на САЩ, Русия, Турция и Китай. Днешното определение на съда подлежи на обжалване в седемдневен срок. 

#Ахмед Муса Ахмед #Пазарджишкият окръжен съд #Кристина Пунтева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници