Слави Трифонов: Подкрепям само суверена

Слави Трифонов: Подкрепям само суверена
Източник: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Никого няма да подкрепям, подкрепям само суверена. Това каза Слави Трифонов в отговор на въпрос дали приема като подкана към него да подкрепя кандидатите на партии и коалиции, които се регистрират за подкрепа на референдума, предаде БГНЕС.

„Това, че партиите решават да си правят реклама по този начин, която и да е партия, който и да е кандидат-президент или какъвто и да е, това е просто жалко. Никого няма да подкрепям, подкрепям само това, с което съм се заел - да направим такъв референдум. Никого няма да подкрепям политически. Това не е и политически ход, т.е. не е с цел избори за президент. Това е с цел хората да гласуват на референдум”, посочи той.

Той и екипът му внесоха в ЦИК документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

Трифонов посочи, че някои от въпросите в референдума касаят точно нашите сънародници в чужбина и е от огромно значение те да могат да гласуват лесно. Той е сигурен, че те ще гласуват много активно. Трифонов отново коментира решението на Конституционния съд, който по думите му не позволи на една огромна част от българите да изразят мнението си.

„Въпросът за електронното гласуване е от огромно значение. Той удовлетворява 2 млн. българи, но това ще стане, по един или друг начин това ще се случи. Този въпрос ще присъства в следващ референдум или по някакъв друг начин българите ще могат да изразяват свободно волята си”, заяви Трифонов.

За праговете за валидност на референдума и това дали той е оптимист, че ще има нужната активност на референдума, Трифонов посочи, че най-малкото хората имат тази възможност. „За първи път имат възможността те да управляват, а не да бъдат управлявани, манипулирани. Това, което правим ние - даваме им тази възможност на уважаемите наши съграждани да изразят волята си. Ако искат могат да го направят. Ето, един път, един начин, по който те могат да реализират своята воля”, каза той. 

#Слави Трифонов #референдума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино