Предимно слънчево, след обяд ще духа слаб вятър

Предимно слънчево, след  обяд ще духа слаб вятър
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Сутринта ще e доста хладно и главно по високите полета за Югозападна България ще се образуват слани. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София около 20°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево.

След обяд ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20-21°. Температурата на морската вода е 22–23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. По най-високите части на Рила и Пирин ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

НИМХ: Времето ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 19° и 24°

24 Септември 2016 | 07:01 | Агенция "Фокус"
НИМХ: Времето ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 19° и 24° Снимка: Информационна агенция "Фокус"
Галерия
Снимка: Информационна агенция "Фокус"Снимка: Информационна агенция "Фокус"Снимка: Информационна агенция "Фокус"Снимка: Информационна агенция "Фокус"Снимка: Информационна агенция "Фокус"Снимка: Информационна агенция "Фокус"
София. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Сутринта ще e доста хладно и главно по високите полета за Югозападна България ще се образуват слани. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София около 20°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20-21°. Температурата на морската вода е 22–23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. По най-високите части на Рила и Пирин ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

#слънчево #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници