Френският президент обеща да закриване бежанския лагер в Кале

Френският президент обеща да закриване бежанския лагер в Кале
fakti.bg
A A+ A++ A

 

Лондон трябва да поеме своята част от усилията, които Париж полага за мигрантския лагер в Кале, известен с прякора си „Джунглата“. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, който днес посети района на лагера, намиращ се в близост до жп-линията свързваща Франция и Великобритания, пише БГНЕС.

„Решен съм да видя как британските власти изиграват своята роля за хуманитарните усилия, които Франция предприема сега тук и които ще предприема утре. Това, че Обединеното кралство взе решение да излезе от ЕС не го освобождава от ангажиментите към Франция“, каза Оланд.

Той също така отново посочи, че „Джунглата“ ще бъде напълно изпразнен.

Президентът ще се срещне с полицията, охраняваща мястото, както и с местни политици, но самият той няма да влезе в лагера.

„Джунглата“ в Кале, който се намира на брега на Ламанша, започва възникването си в началото на новото хилядолетие, когато все повече мигранти от Африка и Азия се опитват да стигнат до Великобритания. В момента в лагера живеят между 7000 и 10 000 души. Ситуацията в там значително се влоши и в разгара на мигрантската криза през лятото на миналата година.

Властите в Кале в момента строят стена, финансирана от правителството в Лондон, която да спира мигрантите, опитващи се да се качат на фериботи за Великобритания. 

#Френският президент Франсоа Оланд #Франция и Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници