Символика в уликите разкри извършителя на палежа на прокуроския автомобил в Костинброд

Символика в уликите разкри извършителя на палежа на прокуроския автомобил в Костинброд
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Задържан е 33-годишният Станислав Бончев за палежа на прокурорския автомобил в Костинброд, предаде БГНЕС.

На 12 септември в Костинброд е запален автомобил на прокурор Лилия Микова от районната прокуратура. Няколко дни по-късно тя получава и заплашително писмо. Отправени обидни квалификации, предупреждения, че я наблюдават, че я следят от близо, че следят внуците й момче и момиче и др.

При огледа на палежа на колата в непосредствена близост до нея са били намерение подредени две капачки от минерална вода със син и розов цвят, както и бяла ръкавица, каза заместник-директорът на ОДМВР - София комисар Георги Тотков. След като на следващия ден е намерено заплашителното писмо, в него се говори за внуците на прокурора – момче и момиче.

„Това ни даде възможност да свържем двете деяния и да търсим символика в синята и розовата капачка. Тези съвпадения ни дадоха основния да смятаме, че извършителят на двете престъпления е един и същ”, каза той. На въпроса дали сами са открили тази символика, той каза, че „тази символика е толкова явна, че не е необходима специализирана подготовка, за да бъде открита”.

Станислав Бончев е бил предаден на съд от прокурора с обвинение за закана с убийство, при която той е насочил пистолет към главата на друг мъж през 2014г.

След като е получено писмото е образувано второ разследване за отправена закана спрямо длъжностно лице. 7 дни по-късно разследващите са се ориентирали към Станислав Бончев и го поканили на разузнавателна беседа. При нея с полицаите той е казал неща и за палежа и за писмото, които може да знае само извършителят. „В рамките на тази разузнавателна беседа дори той е направил извън процесуални самопризнания за съпричастност към палежа на прокурорския автомобил”, каза говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова.

В един момент преценява, че това, което е казал го застрашава и ще бъде задържан, той дал подкуп на полицаите, които са го разпитвали. Той е бил от 140 лв. – всички пари, които имал в момента. Те докладвали и Софийска градска прокуратура започва разследване за предлагане на подкуп.

На 20 септември той е обвинен, съдът го задържа с постоянна мярка, а днес Софийският апелативен съд е гледал жалбата му срещу това задържане. По плика установили ДНК – материал. Прокурорите обединяват трите производства в едно за подкуп, за закана на длъжностно лице и делото за палежа на прокурорската кола.

Претърсвания в дома на Бончев открили компютър, принтер, телефони и др. вещи, на които са назначени технически експертизи. 

#Костинброд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници