В Градската градина отбелязаха фестивала "Зелени дни" 2016

В Градската градина отбелязаха фестивала "Зелени дни" 2016
Източник: zelenidni.com
A A+ A++ A

 

В Градската градина десетки хора посветиха съботния си ден на събития, посветени на планината, част от фестивала „Зелени дни”, предаде БГНЕС.

Част от фестивала са и малките фермери и бизнеси сред природата. Така всеки може да си закупи истинско краве мляко и сирене, да опита приятно българско вино от Родопите, докато похапва вкусно домашно сладко от смокини.

Традиционно „Зелени дни“ вървят ръка за ръка с целодневна културна и спортна интерактивна програма. Най-малките можеше да се включват в състезания по колоездене и катерене, а всички имаха възможност да вземат участие в йога сесии и други активности. 

За децата бе организиран и специален празник – карнавален фестивал. В него участваха малчугани, преоблечени като птици, делфини, мечки, вълци, калинки и гущери, добре дошли са таралежи, пчели, щъркели и цветя. Единственото условие беше „гостите“ да са видове – от флората и фауната на България.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране и др. За победителите и за всички участници ще има награди, осигурени от организаторите и изложителите в рамките на „Зелени дни” 2016. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници