Тереза Мей призова за силна и единна реакция на ЕС спрямо Русия (Обновена)

Тереза Мей призова за силна и единна реакция на ЕС спрямо Русия (Обновена)
bnr.bg
A A+ A++ A

Британската министър-председателка Тереза Мей призова за „силен и единен” отговор на ЕС спрямо Русия за Сирия при пристигането си за първия ден от срещата на високо равнище на общността в Брюксел.

„От жизнена важност е да работим заедно и да продължим да оказваме натиск върху Русия, за да спре своите ужасяващи зверства, отвратителни зверства в Сирия”, каза Мей пред журналисти, пише БГНЕС.

Тя посочи още, че е отправила „ясно послание“ пред останалите европейски лидери, че Великобритания ще продължи да играе своята роля в блока докато официално не излезе от него.

„Великобритания напуска ЕС, но ние ще продължим да играем пълноценна роля докато не напуснем и ще бъдем силни и надеждни партньори, след като си тръгнем“, каза тя, допълвайки, че е във взаимен интерес силното двустранно сътрудничество.

Днес започна двудневната среща на европейските лидери в Брюксел, по време на която се очаква да бъдат отправени нови критики спрямо действията на Москва в Сирия, както и отново да се призове за край на сраженията в страната.

След вчерашната среща на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд с руския държавен глава Владимир Путин, западните лидери предупредиха, че не могат да изключат въвеждането на санкции във връзка със събитията в Алепо. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници