Орешарски от Видин: Ще получа подкрепата на още политически формации

Орешарски от Видин: Ще получа подкрепата на още политически формации
БГНЕС
A A+ A++ A

Не участвам в президентската кампания, за да я загубя. До 6 ноември ще получа подкрепата на още политически формации. Това заяви във Видин независимият кандидат за президент Пламен Орешарски, пише БГНЕС.

Българските граждани разбират, че президентските избори са възможност да се промени ситуацията в страната.

„С моя кандидат за вицепрезидент Данаил Папазов търсим най-широка подкрепа, за да можем да деполитизираме президентската институция и да я върнем на хората. Ще бъда горд да бъда президент на всички български граждани независимо от техните различия. Ще приема подкрепата на всеки български гражданин“, заяви Орешарски.

Той се спря най-наболелите въпроси: мигрантската криза и българската външна политика.

Орешарски припомни, че като министър-председател е положил много усилия и на практика е успял да затвори югоизточната граница. Благодарение на тези действия следващата мигрантска вълна през 2015 г. е заобиколила България, подчерта той.

„Оградих с ограда сектора от границата, който е най-уязвим, командировах около 6000 души, така че спряхме нелегалния миграционен поток. Днешните събития, показаха, че съм бил прав“, подчерта Орешарски и припомни, че тогава е имал много критици, включително и от сега управляващите.

Спирайки се на външната политика той посочи, че България се намира в невралгична точка между няколко цивилизации. „Трябва да имаме балансирана външна политика, но не успяваме да реализираме тази задача... Филите и фобите да бъдат настрана, нека гледаме българското“, категоричен е Орешарски.

По отношение на енергийните интереси той отбеляза, че това е един много голям въпрос, който не е лесно да бъда отстояван. „Виждаме, че през последните 6-7 години загубихме всичко, което можехме да загубим. Сегашният премиер дори с гордост се бе похвалил, че е затворил трите големи руски енергийни проекта. Сега плащаме за тях. АЕЦ „Белене“ е пример за това“, заяви Орешарски. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници