335 хил. лв. отиват по Програма за обучение и заетост в Сливен

335 хил. лв. отиват по Програма за обучение и заетост в Сливен
Фондация "Бъдеще за България"
A A+ A++ A

335 299 лв. са средствата за финансиране на Регионалната програма за заетост и обучение за област Сливен, съобщиха от Агенцията по заетостта. Размерът на средствата за финансиране на програмата е определен съобразно средномесечното равнище на безработица и средномесечния брой на регистрираните безработни в областта за 2015 г. и е утвърден с решение на Министерски съвет.

Регионалните програми за заетост и обучение са важен инструмент на политиката по заетостта, чрез който местните организации и общности могат да решават проблеми на местните пазари на труда чрез разкриване на нови работни места за безработни лица от уязвимите групи. Областната и общинските администрации разработват проектни предложения за включване в регионалната програма на областта, които се внасят в Комисията по заетостта.

Целевите групи са безработни младежи до 29 г., с подгрупа младежи до 25 г., които нито се обучават, нито са заети; безработни лица над 50-годишна възраст; безработни лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни лица с ниско образование (включително от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица. В рамките на разпределените средства за всяка област се предвижда осигуряване на заетост на включените безработни лица до 31 март 2017 г. на пълно или непълно работно време.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници