Възстановяване на фабричните настройки може да "счупи" Google Wallet

Възстановяване на фабричните настройки може да "счупи" Google Wallet
A A+ A++ A

Google Wallet все още няма много потребители, което не е странно, имайки предвид, че услугата е достъпна само за американски потребители; търговците, които приемат разплащания с NFC, са малко; телефоните, които поддържат тази технология, също. Дали поради тази причина или заради друга, но се оказва, че Google не поддържа много добре приложението за Google Wallet за момента. Потребител на услугата се е оплакал, че след като възстановил фабричните настройки на телефона си HTC EVO 4G LTE, вече не е в състояние да стартира приложението за Google Wallet.

Оказва се, че проблемът наистина идва от възстановяването на настройките, но според поддръжката на Google проблемът е у потребителя и той ще трябва да заплати поправките. NFC чиповете имат защитен механизъм, който може да бъде блокиран при различни обстоятелства и точно това се е случило с въпросния телефон. Единият проблем в случая е, че при възстановяване на настройките на телефона потребителят не получава предупреждение, че крайният резултат ще доведе и до проблем с работата на Google Wallet.

Подобно предупреждение няма дори в инструкциите за употреба на телефона, а в същото време се оказва, че това е често срещан проблем сред потребителите на услугата. Добрата новина е, че безпроблемен сценарий има и той изисква преди възстановяване на фабричните настройки на телефона да се изпълни същата процедура и за Google Wallet.

http://phandroid.com/2012/05/28/android-alert-enjoy-using-google-wallet-a-factory-reset-could-break-it-forever/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници