Магическа церемония за откриването на Евро 2012

Магическа церемония за откриването на Евро 2012
Церемонията ще повдигне завесата на три седмици футбол на национално ниво по терените на Полша и Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Впечатляваща церемония по откриването на Европейското първенство по футбол на Националния стадион във Варшава на 8 юни обещават на зрителите от УЕФА.

Представлението ще започне 20 минути преди първия съдийски сигнал за мача на откриването между отборите на Полша и Гърция, съобщи БГНЕС, като се позова на организаторите.

Церемонията пък ще повдигне завесата на три седмици футбол на национално ниво по терените на Полша и Украйна.

Концепцията на церемонията е развита от специалиста в областта Марко Балич – президент на компания, която се занимава с подобни събития.

Балич отговаряше за церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Торино, но е познат и в Украйна, тъй като продуцира церемонията по откриването на стадион „Донбас арена“ в Донецк през 2009 година.

Шоуто ще продължи 12 минути и ще маркира историческо събитие, защото за първи път в историята Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа.

Унгарският пианист Адам Гьорги, който наскоро отпразнува 30-ия си рожден ден с продадена зала „Карнеги хол“ в Ню Йорк, ще изсвири като част от церемонията „Етюд в А минор“ от Фредерик Шопен.

Церемонията ще включва и масова хореография с 8000 доброволци, които ще пристигнат в столицата на Полша от 63 страни по света. Повече от 150 милиона зрители пък ще гледат на живо церемонията и мача между домакините и Гърция, прогнозираха още от УЕФА.

#Европейското първенство по футбол #УЕФА #Варшава #Полша #Гърция #Украйна #олимпийските игри #Торино #Донецк #Централна и Източна Европа #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници