Нови скандали преди изборите в САЩ

Нови скандали преди изборите в САЩ
Източник: Хаштаг-BG
A A+ A++ A

Дни преди президентските избори в Съединените щати нови скандали около кандидадите за Белия дом. ФБР получи съдебна заповед да проучи новооткритите имейли, свързани с Хилари Клинтън. Виден демократ пък обвини директора на ФБР, че по този начин нарушава закона, предаде БНТ.

Лидерът на демократите в Сената Хари Рийд обвини директора на ФБР в двоен стандарт. Според него шефът на Бюрото Джеймс Коми е нарушил закона като 11 дни преди изборите е разкрил, че ФБР разполага с новооткрити имейли.

Кандидатът на демократите за Белия дом Хилари Клинтън нарече подновяването на разследването "безпрецедентно и много озадачаващо".

Американският държавен секретар Джон Кери съобщи, че не е бил уведомен от ФБР за новите следствени действия. От ФБР трябва да проучат около 650 хиляди имейли. Което означава, че едва ли до 8 ноември, когато ще се проведат изборите, ще има резултат от разследването.

През юли, след близо едногодишно разследване ФБР установи, че Клинтън не е нарушила закона. Министерството на правосъдието отказа да й повдигне обвинение.

#ФБР #Хилари Клинтън #Джон Кери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай