Политическият процес в Сирия е отложен за неопределено време

Политическият процес в Сирия е отложен за неопределено време
Източник: forumnews.bg
A A+ A++ A

 

Началото на политическия процес в Сирия се отлага за неопределено време заради действията на умерената опозиция в Алепо. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде БГНЕС.

По неговите думи „всеки ден в Алепо бойци разстрелват десетки мирни жители заради опитите им да се приближат към хуманитарния коридор“.

„Това ли е опозицията, с която можем да се договорим? За да можем да унищожаваме терористи в Сирия е необходимо да действаме заедно, а не да слагаме колове в колелата на нашите партньори“, каза той, допълвайки, че в резултат на това „перспективата за начало на политическия процес и завръщането на сирийския народ към мирния живот се отлага за неопределен период от време“.

Шойгу посочи също, че с нареждане на руския президент Владимир Путин руската армия не е извършвала въздушни удари в Алепо. Въпреки това той посочи, че „близо 2000 представители на т. нар. умерена опозиция, с подкрепата на 22 „умерени" танка, 15 бронирани бойни машини и осем автомобила за атаки на атентатори самоубийци и реактивни системи за залпов огън извършваха масирани атаки и обстрелваха жилищни квартали, училища, болници“.

#Сирия #Алепо #Сергей Шойгу #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници