8 съдии встъпиха в длъжност в Административния съд в София с конкурс

8 съдии встъпиха в длъжност в Административния съд в София с конкурс
Източник: Административен съд София-град
A A+ A++ A

 

Осем съдии, спечелили конкурс, встъпиха в длъжност днес в Административен съд София – град. Председателят съдия Радостин Радков ги посрещна с „Добри дошли“ и връчи на всеки един от тях акт за встъпване. На церемонията присъстваха колегите им, които вече правораздават в АССГ, съобщиха от съда, предаде БГНЕС.

Приятно сме изненадани, не сме очаквали толкова топло посрещане, признаха осемте съдии. Съдия Радков поднесе цветя на шестте дами от новото попълнение.

Всеки от тях получи поздравителен адрес от ВСС. „Пожелаваме Ви отличното представяне на конкурса за повишаване в длъжност и преместване в Административен съд София – град да е само следваща стъпка от една изключително успешна кариера на магистрат“, пише в адресите.

Председателят на Върховния административен съдия Георги Колев, който беше ангажиран в заседанието на пленума на ВСС, дойде специално в АССГ, за да поздрави новите съдии и да им пожелае на добър час.

Още от първия ден в АССГ председателят Радков ги запозна с разпределението им по състави и ги въведе в основните правила, по които функционира най-големият първоинстанционен административен съд в страната. 

#ВСС #АССГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници