Росен Плевнелиев упражни своя вот, пожела по-спокоен мандат на бъдещия президент

Росен Плевнелиев упражни своя вот, пожела по-спокоен мандат на бъдещия президент
БГНЕС
A A+ A++ A

Демокрацията е нещо прекрасно, няма по-добро от нея. Радвам се, че следващият президент ще е още по-успешен.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев след като упражни своя вот, пише БГНЕС.

Работа колкото искаш днес и в България, и в региона, и в света, обобщи президентът и подчерта, че следващият държавен глава ще има много работа и изрази увереност, че ще доведе нещата до добър край. Така действах и аз - като инженер на един инженер му приляга като захване нещо да го завърши. Има толкова много работа – следващият президент ще има какво да прави. Вижте какво се случва около нас, в региона.

Плевнелиев пожела по-спокоен мандат на новия президент. Пожелавам му някои от европейските кризи да се решат и то по достоен начин, каза той.

„Гласувах за референдума, смятам че пряката демокрация е постижение, от което трябва да се възползваме. Радвам се безкрайно много на този референдум, затова гласувах. Благодаря, че съм този български президент, който даде път на допитването. Гордея се с това”, коментира Плевнелиев.

От нас зависи накъде да тръгне демокрацията, каза Плевнелиев и призова всеки да излезе и да гласува. Нека да гласуваме всички заедно и за президент, и за референдум, подчерта той. Нека да тръгнем с новия президент и вицепрезидент към задълбочаване на европейското развитие на България, допълни той.

Един мъдър избор е избор, с който ние надграждаме държавността в държавата, каза Плевнелиев. Аз вярвам, че българите масово ще гласуват.

Той изрази увереност, че днешният вот ще придвижи страната ни напред „като демокрация, като държава и като народ”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници