Кои политици гласуваха и дадоха ли гласа си за референдума?

Кои политици гласуваха и дадоха ли гласа си за референдума?
БГНЕС
A A+ A++ A

В София тази сутрин почетният председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган гласува за президент и вицепрезидент. 

Днес е важен ден за демокрацията в Република България. Вотът на гражданите ще даде необходимата промяна на страната. Вярвам, че всички членове и симпатизанти на ДПС ще подходят към избора за президент и вицепрезидент по депесарски – активно и отговорно. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той даде вота си за президент и вицепрезидент в родното си село Борино рано тази сутрин. 

Гласувах за развитие на България и за подобряване условията на живот на хората. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след като упражни правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент на България и за национален референдум.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев гласува за президент и вицепрезидент на България в родния си град Габрово, съобщиха от ГЕРБ. „Tози, който не гласува, дава шанс на някой друг да решава вместо него. Гласуването е шанс да държиш съдбата си в собствените ръце. Гласувайки, с нашето доверие изпращаме човек, който да работи от наше име“, заяви Томислав Дончев. Относно задължителното гласуване, Дончев коментира, че вероятно то ще повиши избирателната активност. Относно референдума Томислав Дончев коментира, че един референдум може да бъде възможност или капан. „Най-важното е, че на всеки референдум избирателите дават задачи на политиците. Нека видим какви ще са задачите и как ще се справят политиците“, коментира още Дончев. 

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев гласува заедно със съпругата си Живка в училище “Паисий Хилендарски” в Хасково. "Тези избори са между разум и емоция, гласувам с надеждата разумът да победи емоцията в днешния ден. За референдума пуснах празна бюлетина, защото имам съмнения относно въпросите дали са зададени правилно. Все пак ние политиците не е редно да вземаме отношение по теми, които трябва да ги реши народът", заяви Добрев. На въпрос къде може да се избере по-нормалният президент в САЩ или България, той отговори с усмивка: "Това е хубав въпрос, но според мен нашият кандидат за президент е много по-добър и от двамата кандидати за Белия дом".

Гласувах за макрорамката, в която трябва да се развива българският демократичен процес. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан след като упражни правото си на глас в столичната професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”. Лидерът на ДОСТ обясни, че е упражнил правото си на вот и на референдума. „Разбирането ми е, че активното гражданско начало се изразява преди всичко в участието в избори, в това число, и в национални референдуми. Друг е въпросът как съм отговорил на въпросите, което не мога да оглася днес”, каза още Лютви Местан.

Рано тази сутрин Симеон Сакскобургготски също упражни правото си на глас на изборите за президент и на националния референдум. Той гласува в българското посолство в Мадрид.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници