В столичния кв. „Младост” освен за президент и референдум гласуват, и за кмет

В столичния кв. „Младост” освен за президент и референдум гласуват, и за кмет
БГНЕС
A A+ A++ A

Опашки от граждани с различна големина имаше в ранните следобедни часове пред секциите в 144 СУ „Народни будители“ в столичния квартал „Младост“. Някои от хората се оплакваха, че чакат много, но други посочиха, че гласуването върви бързо, пише БГНЕС.

В столичния район „Младост“ 88 882 имат право на глас в частичните избори за кмет. Към 13 часа на частичните избори в столичния кв. „Младост” активността е 22.44%. Преди това към 10 часа тя беше 10,65%.

Семейството на Катя и Митко, които току са прехвърлили 80-те си години излязоха с усмивка, след като вече са гласували. Жената с една дума казва, че са гласували за хубаво, а мъжът казва за „Младост”. Пред самото училище виждаме и Асен, който все още не е гласувал. Той казва, че излязъл за малко, а вътре му пазят ред и бърза да добави, че опашката за техния блок е сигурно от 100 души. „Не само за нашия, за всичките. Аз нарочно дойдох по никое време – да няма хора, то е пълно с хора“, обяснява той около 14 часа следобед. Според него това се получава, защото гласуването е задължително. „И хората ги е страх и всеки идва да гласува. Не знам от какво ги е страх, да не ги заличат от списъците може би. Мен лично не ме е страх, а искам някаква промяна, искам нещо да се промени в тази държава, затова ще почакам“, подчерта мъжът.

Към един час казва, че е чакал Илия, който днес е гласувал и за трите вида избор и за президент и за референдум и за кмет на Младост. Според него обаче за около обедно време това е нормално. „Гласувах за по-хубав живот“, казва мъжът.

„Аз бързо минах. Рано гласувах понеже съм към комисия“, казва Силвия. Тя сочи, че след 10 часа днес започнали да идват много хора. Жената, която е наблюдател вижда, че вътре хората добре се справят и не бавят нещата. „Просто тази година са много повече хората, които гласуват – обяснимо защо - задължителното гласуване“, посочва тя.

В ранния следобед току що за гласуване беше дошла Мария. Тя засега е последна на опашката и като я видя прецени, че поне половин час ще й отнеме гласуването.

За всичко и за кмет днес гласува и Златка. Иначе според нея е необходима промяна, но не поиска да каже нещо по-категорично, защото призна, че не се вълнува особено от политика. Тя лично е чакала повече от половин час, но нейното обяснение не е в задължителния вот, а в часа, който е пик. „Иначе върви бързо – така ми се струва на мен“, казва жената.

Общо на три места в страната освен за президент и референдум ще се гласува и за кметове. Освен в Младост, частични избори ще има и за кмет на кметство Грохотно, община Девин и за кмет на кметство Друмево, община Шумен. Право да гласуват общо за частичните избори за кметове и на трите места имат 90 455 избиратели. 771 за кмет на кметство Грохотно, община Девин, и 802 за кмет на кметство Друмево, община Шумен. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници