Дербито между Арсенал и Тотнъм завърши без победител

Дербито между Арсенал и Тотнъм завърши без победител
БГНЕС
A A+ A++ A

Отборите на Арсенал и Тотнъм завършиха наравно 1:1 в 184-то дерби на Северен Лондон. Двубоят от 11-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион „Емирейтс”, предложи изключителна битка през всичките 90 минути, като и двата тима можеха да стигнат до трите точки.

Автогол на австрийския бранител на Тотнъм Кевин Вимер, даде преднина на домакините в 42-ата минута. Завърналият се след контузия лидер на „шпорите” Хари Кейн пък възстанови равенството след почивката от дузпа в 51-ата минута, пише БГНЕС.

Иначе първата възможност в мача се откри именно пред Кейн, който в 22-ата минута засече с глава центриране на Ериксен, но топката премина покрай вратата на Петер Чех. Арсенал отговори десет минути по-късно, след като Санчес изведе Алейкс Ийоби на чиста позиция, но младият полузащитник стреля слабо и не затрудни Лорис. В 39-ата минута отново домакините бяха близо до гол след скоростна контраатака, която завърши с топовен шут на Тио Уолкът, който обаче срещна гредата, а при добавката Йозил не успя да вкара.

Все пак домакините стигнаха до гол в 42-ата минута. Намиращият се в страхотна форма Месут Йозил центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на съперника, където Кевин Вимер опита да изчисти с глава, но вместо това прати топката неспасяемо в мрежата на Лорис за 1:0.

Малко след подновяването на играта „шпорите” възстановиха равенството. Муса Дембеле напредна в наказателното поле на Арсенал, където бе спънат от Кошчелни и главният арбитър Марк Клатенбърг посочи категорично бялата точка. Зад топката застана Хари Кейн, който с хладнокръвно изпълнение вкара за 1:1.

До края на срещата и двамата мениджъри опитаха да стигнат до победата, пускайки в игра Оливие Жиру за домакините и Винсент Янсен за гостите, но нов гол на „Емирейтс” така и не падна.

След днешното равенство Арсенал пропусна отлична възможност да оглави класирането във Висшата лига. „Топчиите” остават трети с 24 пункта, докато Тотнъм е пети с 21.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници